Image

Nordika köper Gallerian i Visby

Transaktioner Nordika köper Gallerian i Visby av Coop Gotland. Fastigheten omfattar cirka 12 000 kvadratmeter.
Publicerad den 21 November 2013
Jonas Grandér Bild: Nordika
Jonas Grandér

Coop Gotland har påbörjat en omfattande modernisering av Gallerian i Visby som Nordika nu förvärvar. Nordika kommer fortsätta utvecklingen av fastigheten samt hyra ut kvarvarande vakanta lokaler till ytterligare hyresgäster.

Gallerian ligger i bästa handelsläge i Visby och har en stark hyresgästmix med bland andra H&M, Stadium, Apoteket, McDonalds samt Coops senaste stadsnära dagligvarukoncept.

- Coop Gotland har gjort ett jättejobb med att ställa om fastigheten till ett uppdaterat format och att skapa en bra handelsplats. Den resa som Coop påbörjat ska vi arbeta vidare med och ytterligare förbättra uthyrningsgraden och komplettera med fler bra handlare. Vi kommer även fortsätta utvecklingen av fastigheten och tydliggöra Gallerian som det naturliga valet när kunder tänker handel i Visby säger Jonas Grandér, Nordikas vd och grundare.

- Det känns skönt att få lämna över stafettpinnen till Nordika, så vi kan fokusera på att göra det vi kan bäst – att sälja dagligvaror, säger Richard Hedsand, vd för Coop Gotland.

- Coop genomför för närvarande en ambitiös omdaning av sina handelsplatser och butiker för att ligga i framkant och möta våra kunders behov och önskemål. Då är det skönt att kunna överlåta förvaltning och utveckling av Gallerian till en professionell och nytänkande ägare som Nordika.

Broadway & Partners initierade affären och har agerat rådgivare i transaktionen. Broadway & Partners kommer efter tillträdet att arbeta vidare med uthyrning i Gallerian för Nordikas räkning.

MAQS har varit Coops legala rådgivare i transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties flyttar fram årsredovisningen – igen: "Signalerar konkurshot"

Bolag Pressen ökar ytterligare på Oscar Properties som under tisdagskvällen flyttade fram sin fullständiga årsredovisning för sjätte gången på en och en halv månad. Istället lämnade bolaget en preliminär årsredovisning som inte är godkänd och saknar revisorernas kommentarer. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna kring bolagets senaste drag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY