Image
Bild: Nordika

Nordika köper för 350 miljoner i Kista

Transaktioner Nordika köper kontorsfastigheten Keflavik 1 i Kista. Köpeskillingen uppgår till cirka 350 miljoner kronor. Säljare är Lasalle Euro Growth II, en fond som förvaltas av Lasalle Investment Management.
Publicerad den 19 December 2012
Jonas Grandér. Bild: Nordika. Bild: Nordika
Jonas Grandér. Bild: Nordika. Keflavik 1. Bild: Nordika. Bild: Nordika
Keflavik 1. Bild: Nordika.

Parterna har valt att inte kommunicera köpeskillingen, men Fastighetssverige uppskattar den till 350 miljoner kronor, givet vakansgraden. Vid full uthyrning skulle den dock legat på mer än 450 miljoner kronor.

Kontorsfastigheten Keflavik 1, som är en del av Electrum, ligger i centrala Kista, norr om Stockholm, och har en uthyrningsbar area om cirka 25 000 kvadratmeter.

Fastigheten har en vakans om cirka 30 procent vid tillträde som kommer öka till 40 procent under 2013. Fastigheten är flexibel och håller god kvalité.

- Givet uthyrningssituationen innebär förvärvet en utmaning och vi kommer fokusera på att höja uthyrningsgraden under kommande år för att bättra på flöden och driften av fastigheten. Förvärvet innebär att vi ökar vår närvaro i delmarknaden och kan erbjuda hyresgäster ett brett utbud av olika lokaler i Kista och Akalla, säger Jonas Grandér, vd för Nordika.

Tenzing agerade rådgivare åt Lasalle i affären.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY