Image

Nordika i norrländsk sale and lease back-affär

Transaktioner Nordika har köpt två handelsfastigheter i en sale and lease back-affär. Säljare, och hyresgäst, är Berners, en av norra Sveriges ledande bilhandlare. Värdet på affären uppgår till cirka 100 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Februari 2012

Merparten av fastighetsvärdet utgörs av Berners fastighet i Birsta som har ett av de främsta lägena i Birsta handelsområde. Fastigheternas uthyrningsbara yta utgör totalt cirka 8 000 kvadratmeter som förhyrs på 15 år.

Parterna har valt att inte kommunicera köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till mellan 80 och 100 miljoner kronor.

– Förvärvet ger oss en möjlighet att etablera oss i en stark delmarknad i norra Sverige samtidigt som vi växer vårt bestånd med stabila kassaflöden från bra fastigheter i attraktiva mikrolägen. Förvärvet har i mångt och mycket handlat om att erbjuda en bra lösning för Berners och att förstå deras verksamhet. Det är alltid spännande att få insyn i starkt entreprenörsdrivna och ägarledda bolag och vi ser med tillförsikt fram emot att följa deras verksamhetsutveckling vidare, säger Jonas Grandér, Nordikas vd och grundare.

Berners är ett familjeägt bolag som grundades 1925 och är en av norra Sveriges ledande återförsäljare av kvalitetsbilar.

– Genom försäljningen frigör vi nu kapital som gör att vi står väl rustade inför framtiden och vi kan investera vidare i vår verksamhet och bli ännu bättre på det vi gör. Som familjeföretagare har det varit viktigt vilka vi gör affär med och vi har som ägarlett företag uppskattat den dialog vi haft med Nordika och på det sätt de satt sig in i vår verksamhet, säger Stefan Rasteby, koncernchef för Berners.

Pangea har varit säljarens rådgivare i transaktionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Petter Stordalen är ingen förvaltare"

Bolag Stordalenägda Strawberry samlar all verksamhet inom fastighet under en ledning. Daniel Stenbäck blir vd för Strawberry Forever och Strawberry Brothers, samt styrelseordförande för Strawberry Properties. Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige varför Petter Stordalen gör de här förändringarna, hur de arbetar vidare med transaktioner efter den jättelika hotellförsäljningen i Stockholm nyligen och när han tror att hotellmarknaden har återhämtat sig till tidigare nivåer igen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY