Image
Reykjavik 1 i KIsta.
Reykjavik 1 i KIsta. Bild: Nordika

Nordika hyr ut i Kista

Transaktioner Nordika Fastigheter gör sin första uthyrning i sin nyförvärvade fastighet i Kista. Munters AB förhyr cirka 3 000 kvadratmeter kontor och labbytor med inflytt våren 2019.
Publicerad den 6 December 2018

Fastigheten Reykjavik 1 förvärvades i september i år från Starwood och omfattar cirka 32 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Den består av två byggnader, där halva fastigheten förhyrs av Ericsson och den andra halvan stod vakant efter att Tele 2 flyttade ut för cirka två år sen.

Nordika har sedan tillträdet förberett fastigheten för att lyckas med uthyrning framåt genom uppgradering och modernisering vilket redan nu ger resultat.

Robert Högström, fastighetschef Nordika Fastigheter, kommenterar:
– Det är förstås kul att vi kan rivstarta vårt uthyrningsarbete så snabbt efter tillträdet med en bra första hyresgäst. Vi har ju nyligen påbörjat omställningsarbetet för att skapa attraktiva och bra lokaler - en fastighet som är spännande att jobba med. Läget i Kista och fastighetens unika kvalitéer gör att vi tror vi kommer kunna hyra ut fastigheten i ett bra tempo.

FAKTA/
Nordika Fastigheter är ett svenskt fastighetsbolag med fokus på investeringar primärt i Sverige och Finland (med flexibilitet att investera i Danmark och Norge). Sedan starten 2011 har Nordika förvärvat fastigheter till ett värde om cirka 5 miljarder kronor och befinner sig i en expansiv fas där man avser förvärva fastigheter för ytterligare cirka 2-3 miljarder kronor inom kommande 12-24 månader.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Batljans och Oscars samarbete

Bostäder Branschprofilernas omdiskuterade projekt i syd går raskt framåt. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY