Image

Nordika hyr ut i Kista

Uthyrning Nordika har hyrt ut 2 800 kvadratmeter i Electra Building i Kista.
Publicerad den 11 December 2014

De nya hyresgästerna utgörs av Medlearn, Locum, Hansa World, Easy Communication samt Golf Lab och omfattar totalt cirka 2 800 kvadratmeter.

Electra Building har en uthyrningsbar yta om cirka 26 000 kvadratmeter och sedan Nordikas övertagandet 2013, har man uppgraderat i fastigheten samt arbetat aktivt med uthyrningar vilket resulterat i att man sänkt vakansgraden från 40 procent till 20 procent på lite drygt 18 månader. Nordika har flera stora förhyrningar på gång och räknar med att fastigheten kommer vara fullt uthyrd under 2015.

- Electra Building har med sitt centrala läge och höga standard i ett av Stockholms mest expansiva kontors- och bostadsområden goda förutsättningar att bibehålla den höga efterfrågan och attrahera nya hyresgäster. Vi ser dessa uthyrningar som ett kvitto på att vi var rätt ute när vi valde att satsa på denna fastighet, säger Robert Högström, fastighetschef för Nordika.

Kista har gått från att vara en delmarknad starkt inriktad mot IT och Telecom till att bli en mer normaliserad Stockholms-delmarknad med ett starkt serviceutbud och en kraftigt förbättrad infrastruktur vilket stärkt Kistas läge markant.

Uthyrningarna har genomförts i samarbete med Nordic PM.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige