Image

Nordier får stort uppdrag

UTHYRNING Nordiers nya uthyrningsteam har fått sitt andra uppdrag. Det rör sig om en av Arenastadens mest profilstarka fastigheter.
Publicerad den 15 Februari 2010

Under hösten 2010 kommer Wyeth, som blivit uppköpta av Pfizer, att flytta från sitt nuvarande kontor på Dalvägen 12 i Solna till Silverdal i Sollentuna.

Fastigheten på Dalvägen 12 har varit fullt uthyrd sedan den byggdes, men nu kommer det alltså bli möjligt för andra företag att flytta dit.

Idag finns förutom Wyeth även Apoteket och Strix Restaurang som hyresgäster i huset. Även Apoteket (dosapotek) kommer att flytta sin verksamhet i samband med att hela Apoteket genomgår en omorganisation. Det är dock oklart när.

I första etappen blir 3 780 kvadratmeter på plan 1, 2, 3 och 4 hyreslediga. Huset, som byggts av Sundvall Bygg AB, stod färdigt 2001 och har en vacker fasad mot Dalvägen av glas och stål. På plan 5 finns terrasser i alla väderstreck.

Nordier får därmed sitt andra uthyrningsuppdrag.

- Läget i Arenastaden nära Solna Station är mycket strategiskt. Fastigheten är modern och effektiv med en arkitektur som skiljer sig väsentligt från övriga i området, säger James Mehks, partner och projektledare på Nordier.

Nordier Property Advisors startade sin uthyrningsverksamhet 1 jan 2010 och består av fyra partners; Mattias Bäckman, Jimmie Hall, James Mehks och Joakim Wallstén.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige