Image

Nordic PM hyr ut i Borås

Uthyrning Nordic PM har genomfört en uthyrning av lokaler omfattande sammanlagt 4 055 kvadratmeter till Borås stad för Offentliga Hus räkning.
Publicerad den 19 September 2017
Simonsland 11. Bild: Nordic PM
Simonsland 11.

Det nytecknade hyresavtalet med Borås stad avser lokaler om sammanlagt 4 055 kvadratmeter i fastigheten Simonsland 11, på Viskastrandsgatan 3-5 i centrala Borås. Hyresavtalet träder i kraft den 1 oktober och löper över tio år. Arbetena med lokalanpassning för den nye hyresgästen har startat. Uthyrningen innebär att fastigheten, vars sammanlagda yta omfattar sammanlagt drygt 6 400 kvadratmeter är fullt uthyrd.

I lokalerna har Borås stad för avsikt att utöka sin befintliga verksamhet ”Träffpunkt Simonsland” som är ett allaktivitetshus i kommunal regi, och som beskrivs som ”en träffpunkt där Borås stads alla medborgare lätt hittar information, aktiviteter och gemenskap”.

- Vi är väldigt glada över att det goda samarbetet med hyresgästen Borås stad resulterat i att vi kunnat tillgodose deras lokalbehov i den fastighet som vi förvaltar för vår uppdragsgivare Offentliga Hus räkning i och med denna uthyrning, säger Joakim Orthén, vd för Nordic PM.

– Vi på Offentliga Hus har satt en ära i att vara en god samhällsaktör i vår roll som försörjare av lokaler och samhällsfastigheter till det offentliga Sverige, och det är därför mycket glädjande att vi i samband med detta kunnat fördjupa vår relation med Borås Stad och deras verksamhet för medborgarna, säger Lars Holm, vd för Offentliga Hus.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige