Image
Nordeas före detta kontor i Köpenhamn byggs om till hotell.
Nordeas före detta kontor i Köpenhamn byggs om till hotell. Bild: Arkitema

Nordea-kontor blir Hilton-hotell i Köpenhamn

Bygg/Arkitektur ATP Ejendomme och NCC har slutit avtal om renovering och expansion av det tidigare Nordea-huvudkontoret i Köpenhamn till Hilton Copenhagen City Center.
Publicerad den 25 Februari 2019

NCC:s kontraktet är värt cirka 825 miljoner kronor.

– Vi är mycket stolta över att ATP Ejendomme har valt oss för det här spännande projektet. Vår organisation har precis den erfarenhet och kompetens som krävs för att lösa en uppgift av den här storleken och komplexiteten, säger Dennis Nielsen, chef för NCC Renovering i Danmark.

Den omfattande renoveringen och ombyggnaden ska ge den fortliknande byggnaden en mer öppen och välkomnande fasad när den omvandlas till Christianshavns nya Hilton Copenhagen City Center hotell. Bland annat ska en transparent tillbyggnad göras på byggnadens betongbas, och det blir en ny bred trappa från Knippelsbro till hamnpromenaden och hotellets restaurang.

– Vi är glada att ha ingått avtal med NCC för renovering av Hilton Copenhagen City Center. Vi har goda erfarenheter av NCC från tidigare och pågående projekt och ser dem som en kompetent partner för att lösa uppgiften, säger Christian Hartmann chef för Property Management på ATP Ejendomme.

– Detta är en oerhört spännande renovering som vi ser fram emot att komma igång med. Här kommer vår samlade kompetens och erfarenhet verkligen till sin rätt. Vi är glada att få samarbeta med ATP Ejendomme och Hilton, den blivande hyresgästen, säger Karina Mary Andersen, senior projektledare inom NCC Renovering i Danmark.

Komplexa renoveringsprojekt av detta slag är en av NCC:s kärnkompetenser. NCC har redan ett bra och konstruktivt samarbete med ATP inom ett liknande stort renoveringsprojekt i Falkoner Centret.

Bygget förväntas börja under sommaren och planeras vara genomfört i slutet av februari 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige