Image

Nollresultat för Tribona

Bolag Som första fastighetsbolag på börsen släpper Tribona nu sin Q3-rapport. Bolaget redovisar i stort sett inga värdeförändringar på fastigheter och Q3-resultatet per aktie ligger på 0,0 kronor (-1,70).
Publicerad den 15 Oktober 2015
Per Johansson. Bild: Tribona
Per Johansson.

Siffrorna för tredje kvartalet:

Hyresintäkterna uppgick till 101,4 miljoner kronor (110,4).

Driftnettot uppgick till 80,9 miljoner kronor (95,0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 37,4 miljoner kronor (42,1).

Orealiserad värdeförändring på fastigheter uppgick till -0,1 miljoner kronor (-57,6).

Orealiserad värdeförändring på räntederivat uppgick till -28,6 miljoner kronor (-47,5).

Resultat per aktie uppgick till 0,0 kronor (-1,70 kronor).

Per Johansson skriver om den pågående turbulensen i bolaget i vd-ordet:
- Det tredje kvartalet har varit en turbulent period för Tribona ur ett ägarperspektiv. Corem meddelade styrelsen i juni att de hade för avsikt att ge ett erbjudande till aktieägarna. Den 18 september lämnade Corem Property Group ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Tribona att överlåta sina aktier i bolaget till ett värde som av budgivaren uppskattas till 42 kronor per aktie. Acceptansperioden för budet beräknas löpa från den 19 oktober till den 16 november.

- Budkommittén är enhälliga att inte rekommendera aktieägarna att acceptera budet. Vidare har ett flertal aktieägare begärt en extra bolagsstämma som kommer att hållas den 23 oktober. Förslag till beslut är att utöka styrelsen med två ledamöter och val av dessa. Samtidigt har två befintliga ledamöter i styrelsen avböjt omval. Ur ett ledningsperspektiv önskar jag tydliga och snabba beslut i dessa ägarfrågor för att kunna ge bolaget arbetsro och fortsätta utveckla Tribona till ett ledande fastighetsbolag inom logistikfastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige