Image

Nöjespalats i Malmö får ny hyresgäst

UTHYRNING Etagegruppen och Stadsfastigheter har nu tecknat hyresavtal för det klassiska nöjespalatset Amiralen i Malmö Folkets Park.
Publicerad den 11 Juni 2010

- Det kommer att bli en fantastisk utmaning att kunna öppna upp och bygga upp denna mötesplats i Folkets Park. Här har generationer av Malmöbor mötts och roat sig, och nu finns tillfället att vinna tillbaka denna plats i Malmöbornas hjärta, säger Rebecca Skoog och Mikael Ahlqvist på Etagegruppen.

Det första steget i samarbetet med parken och Malmö Stad blir VM i parken, som i dag fredag öppnar upp med premiärmatchen Sydafrika-Mexiko. I år kommer alla matcher från fotbolls-VM att visas på storbildsskärm under tak inne på Amiralen, självklart med fri entré och stort serveringsområde.

Därefter kommer byggnaden att renoveras under några intensiva månader från mitten av juli - bland annat kommer det stora glaspartiet in mot parken att bytas ut. Det tecknade avtalet är ett tillfälligt korttidsavtal, som gäller under tiden, som förutsättningarna för ett permanent hyreskontrakt arbetas fram. Detta avtal kommer att gälla från hösten 2010 då Amiralen är anpassad för den nya verksamheten med Etagegruppen.

- Vi ser framemot ett mångårigt och givande samarbete med en stark regional nöjesaktör. Med Etagegruppen får vi ännu ett nytt dragplåster till parken och dess redan starka nöjesutbud med Nöjesteatern, Debaser, Cuba Café och Far i Hatten, säger Anders Hultgren, affärsområdeschef Stadsfastigheter.

Det presenterade konceptet bygger på att Amiralen ska vara öppet för den breda publiken och kunna erbjuda underhållning för alla åldrar, dans i alla former från dansband till gästspel av internationella DJ:s och klubbkoncept, konferenser och mässor, utställningar och festarrangemang.

- Redan sedan det första mötet med Etagegruppen i januari har vi känt att de ser möjligheterna och vill utveckla Amiralen, på samma sätt som vi vill utveckla parken, säger Sverker Haraldsson, verksamhetsansvarig för Malmö Folkets Park.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige