Image

NLP genomför riktad emission

Bolag NLP genomförde i går kväll en riktad emission. NLP fick in 91 miljoner norska kronor, genom att ställa ut 3,5 miljoner aktier för 26 norska kronor styck, vilket var detsamma som gårdagens stängningskurs. De nya aktierna innebär en utspädning om tio procent.
Publicerad den 23 Oktober 2012

Syftet med den riktade nyemissionen är att finansiera framtida tillväxt, öka den finansiella flexibiliteten i bolaget samt stärka balansräkningen. Emissionslikviden är avsedd att finansiera framtida värdedrivande utvecklingsprojekt, liknande de som bolaget har avslutat i Västerås och håller på att slutföra i Helsingborg, alternativt selektivt utvärdera attraktiva förvärvsmöjligheter som finns på marknaden.

- När vi är på väg att lyckas med vårt andra stora utvecklingsprojekt, och vi ser det värdeskapande som uppnåtts i dessa projekt, är vi övertygade om att detta är ett attraktivt sätt att växa vår verksamhet och skapa värde för aktieägarna. Samtidigt ser vi ett antal attraktiva förvärvsmöjligheter i marknaden. I och med den här emissionen kommer bolaget att ha en finansiell flexibilitet att utvärdera sådana möjligheter. Förstärkningen av vår balansräkning är en stor fördel. Vi ser också denna utökade flexibiliteten som ett viktigt steg för att öka aktieägarvärdet och tror att detta kommer att stärka vår position inför en eventuell notering på Nasdaq OMX i Stockholm. Med anledning av detta är vi nöjda med att ha lockat stort intresse från nya finska, norska och svenska investerare, säger vd Peter Strand.

NLP hade ABG Sundal Collier, Pangea Property Partners och advokatfirman Schjødt som rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige