Image
Hematiten i Värnamo.
Hematiten i Värnamo. Bild: Nivika

Nivika tecknar hyreskontrakt och uppför en industrifastighet i Värnamo till DS Smith

Uthyrning Nivika har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med DS Smith avseende uppförande av en ny industribyggnad på Bredasten industriområde i Värnamo. Tomten ligger på Bredastens nya etapp med skyltläge mot E4:an.
Publicerad den 18 Januari 2023

Avtalet avser en industribyggnad med en yta på totalt cirka 18 000 kvadratmeter fördelade på kontor, produktion och lager med en årshyra på omkring 10,7 miljoner kronor, fullt indexerat. Byggnationen har ett hållbarhetsfokus och omfattar bland annat en solcellsanläggning med toppeffekt på 400 kilowatt samt ett tiotal laddstationer för elfordon. Markarbete är uppstartat och anläggningen beräknas inflyttningsklar till vintern 2023/24.

– Det är roligt att få förtroendet att bygga en ny anläggning i Värnamo åt en global aktör med lokal närvaro och vi är väldigt glada över att ha hittat ett upplägg där båda känner sig nöjda. Vi ser ett stort intresse för lager- och industrifastigheter på våra orter, detta blir den fjärde byggstarten på ett år som Nivika genomför på Bredasten Industriområde, säger Niclas Bergman, VD på Nivika.

DS Smith är en ledande global leverantör av miljösmarta förpackningslösningar, pappersprodukter och återvinningstjänster. I Sverige har bolaget omkring 600 anställda och omsätter cirka två miljarder kronor. Huvudkontoret ligger i Värnamo. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker – i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning. Den nya fabriken kommer att sysselsätta cirka 60 personer, med prognos på växande personalbehov inom överskådlig framtid.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige