Image
Hisingstorp.
Hisingstorp. Bild: Nivika

Nivika köper projekt med trygghetsboende i Jönköping

Bygg/Arkitektur Nivika har förvärvat Hisingstorp, ett nyproduktionsprojekt med hyresrätter och trygghetsboende, i Jönköping.
Publicerad den 11 Februari 2022

Projektet innebär byggnation och sedan förvaltning av 82 hyresrätter, varav 50 lägenheter utgör ett trygghetsboende med gemensamma lokaler. Samtliga lägenheter har balkong alternativt uteplats.

Projektet har ett överenskommet fastighetsvärde om 246 miljoner kronor som färdigställt. Bygglov är beviljat och byggstarten är planerad till andra kvartalet 2022. Bostäderna beräknas stå klara till sommaren 2024.
– Vi är glada för förtroendet att utveckla Hisingstorp med ett trygghetsboende som blir ett fint tillskott till området och Nivikas bostadsportfölj i Jönköping. Hyresrätterna byggs enligt Nivika standard vilket innebär höga krav på material, detaljer och funktion, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.

Totalentreprenör tillika säljare av projektet är Asplunds Bygg AB och Newsec var rådgivare i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige