Image
Kiruna.
Kiruna.

Nischer Properties får stor markanvisning i centrala nya Kiruna

Bygg/Arkitektur Kiruna kommun har beslutat att tilldela Nischer Properties AB en markanvisning avseende del av fastigheten Tuollavaara 1:1 som ligger inom nya Kiruna centrum.
Publicerad den 21 Juni 2022
David Aspehult. Bild: Nischer Properties
David Aspehult.

På grund av gruvverksamhet som ger upphov till markdeformationer behöver delar av den befintliga bebyggelsen i Kiruna avvecklas och ny bebyggelse uppföras på annan plats. Bland annat uppförs nya Kiruna centrum, cirka tre kilometer öster från befintligt centrum. Detaljplan som omfattar Tuolluvaara 1:1, är under framtagande och är i samrådsskede.

Nischer har presenterat ett förslag som innebär uppförande av flerbostadshus i friståendehuskroppar bestående av totalt cirka 100 lägenheter samt lokaler för centrumändamål. Husen tillverkas i trä med trästomme och träfasader som kombinerar miljömedvetenhet med att knyta an till en stolt lokal träbyggnadstradition.

– Jag kommer själv från Kiruna och ser verkligen fram emot att vara delaktig i utvecklingen av nya Kiruna centrum. Det genomförs stora industrisatsningar och behovet av arbetskraft och bostäder är mycket stort. Närheten till fjällvärlden och centrum gör området mycket attraktivt och vi är glada över att få etablera oss som långsiktig förvaltare i Kiruna med detta projekt, säger Nischers vd David Aspehult.

Markanvisningen godkändes i kommunstyrelsen den 23 maj 2022.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige