Image
Nischer Properties, med David Aspehult som vd får en markanvisning i Östersund.
Nischer Properties, med David Aspehult som vd får en markanvisning i Östersund. Bild: Östersunds kommun/ Nischer

Nischer får markanvisning i Östersund

Bygg/Arkitektur Nischer Properties får en markanvisning om cirka 150 hyresrätter i Östersund.
Publicerad den 22 Maj 2019

Östersunds kommun har beslutat att ge Nischer Properties AB en markanvisning för fastigheten Tanken 1. Detaljplanen för Tanken 1 vann laga kraft i mars 2018 och byggrätten uppgår till 6 500 kvadratmeter BTA. Arbetet med framtagande av bygglov är planerat att inledas under hösten.

Förslaget innebär nyproduktion av cirka 150 kvadratsmarta hyresrätter om ett till tre rum fördelat på fyra flerbostadshus med fyra till fem våningar.

– Närheten till friluftsmiljö samt service kommer att göra boendet till en mycket attraktiv plats att leva på i Östersund, säger Nischers vd David Aspehult.

Markområdet Tanken 1 ligger i anslutning till Valla centrum på Frösön. I Valla centrum finns matvarubutik, skola och förskola och bra bussförbindelser. Till Östersunds centrum är det mindre än fem kilometer.

I Nischers projektportfölj finns projekt i Haninge, Karlstad, Örnsköldsvik, Knivsta och Hudiksvall, Göteborg och Järfälla.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige