Image
Niclas Sundgren.
Niclas Sundgren. Bild: Liljewall Arkitekter

Niclas Sundgren blir ny vd på Liljewall

Bolag I januari 2020 tar Niclas Sundgren över som vd för Liljewall efter Per-Henrik Johansson. Niclas bär med sig ett stort kunnande och ett brett nätverk inom samhällsbyggnadssektorn. Han har lång erfarenhet av ledande befattningar i olika delar av branschen, senast som marknadsdirektör inom Ramboll.
Publicerad den 6 November 2019

– Niclas är rätt person att driva vår pågående utvecklingsresa vidare, säger Karl Palmberg, styrelseordförande på Liljewall. Vi arbetar med alltmer komplexa arkitekttjänster vilket innebär att Niclas erfarenheter från olika delar av branschen är av stor betydelse. Förutom ett starkt kontaktnät har han med sig arkitektur, teknik och industriellt byggande på en internationell marknad, säger Karl Palmberg, styrelseordförande på Liljewall.

Niclas Sundgren, som är bekant för många inom Liljewall efter sina tidigare år som medarbetare, och som ledamot i styrelsen för Leif Blomkvist Forskningsstiftelse, ser fram emot att efter femton år återvända för att leda bolaget.
– Jag är hedrad över att få vara med och driva ett arkitektkontor med stark kultur, gedigen kompetens och innovationskraft. Det är något som alla företagsledare vill se i sina verksamheter. Jag har under åren sett hur Liljewall stadigt utvecklat arkitektonisk skärpa, fördjupat hållbarhetsfokus, digitalisering och ett breddat samhällsengagemang. Det är med glädje och med stor respekt för uppgiften som jag återvänder för att samverka med bolagets engagerade medarbetare i Stockholm, Malmö och Göteborg, säger Niclas Sundgren.

Ett vd-byte har varit planerat sedan länge och Per-Henrik Johansson, som varit vd i tio år, kommer att fortsätta att arbeta på Liljewall i en operativ roll som uppdragsansvarig arkitekt.
– Det känns tryggt att lämna över stafettpinnen till Niclas och att helhjärtat fokusera på att skapa god arkitektur, säger Per-Henrik Johansson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så var första halvåret på transaktionsmarknaden: "Historiskt"

Transaktioner Ett väldigt speciellt och på många sätt historiskt andra kvartal är till ända. Coronapandemins effekter gjorde att transaktionsvolymen i Sverige och övriga Norden föll betänkligt och aktiviteten störtdök under en period. Fastighetssverige presenterar siffrorna, trenderna och framtidsutsikterna med hjälp av Pangeas analytiker Mikael Söderlundh.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY