Image
Niam köper en 26 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet i Oslo.
Niam köper en 26 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet i Oslo. Bild: Niam

Niam storköper i Oslo

Transaktioner Niam stärker sin position på den norska marknaden genom att köpa en 26 000 kvadratmeter stor kontorsfastighet i kontorsklustret Nydalen, strax norr om Oslo.
Publicerad den 2 Mars 2022

Under de senaste decennierna har Nydalen genomgått en betydande omvandling från ett industriområde till ett av de mest blomstrande stadsdelarna i Oslo. Detta är resultatet av storskalig stadsplanering och utveckling från nyckelaktörer i området som Avantor, Norwegian Property och Olav Thon Gruppen. Vidare har Nydalen på bara några år vuxit avsevärt till cirka 10 000 invånare och förväntas fortsätta trenden som ett prioriterat område av Oslo kommun.
– Vi är stolta över att förvärva denna kontorsbyggnad. Det har inte bara ett attraktivt läge, vi ser även stor potential för fastigheten med möjlighet att stärka sin miljöprofil genom att minska energiförbrukningen och få en grönare och mer hållbar energimix, säger Torstein Bomann-Larsen och Thomas Fiskerstrand, Associate Directors Transactions på Niam i Norge.

Under de senaste fyra månaderna har Niam ökat sin närvaro på den norska fastighetsmarknaden med cirka 58 000 kvadratmeter i total uthyrningsbar yta. Samtliga förvärv är kontorsfastigheter med en betydande andel stabila offentliga hyresgäster.

Niam har arbetat nära deras operativa partner Led Management i denna transaktion.
– Det har varit ett nöje att slutföra denna transaktion med Niam i Oslo. Fastigheten är väl positionerad på en marknad som vi tror kommer att utvecklas positivt även under de kommande åren, säger Morten Roland, vd för Led Management.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige