Image
Väsby centrum.
Väsby centrum. Bild: Niam

Niam köper Väsby centrum och Bålsta centrum

Transaktioner Niam har förvärvat ytterligare två stadsdelscentrum i Stockholmsregionen från Grosvenor Europe. I den nyförvärvade portföljen ingår Väsby centrum och Bålsta centrum. Fastigheterna har ett blandat utbud av butiker, samhällsservice, hälso- och sjukvård samt restauranger.
Publicerad den 21 December 2021

Fastigheterna har en sammanlagd uthyrningsbar yta på cirka 52 000 kvadratmeter med cirka 1 000 parkeringsplatser. Båda kommunernas befolkning förväntas växa avsevärt de kommande åren vilket kommer att gynna centrumen och dess hyresgäster.
– De här förvärven är utmärkta komplement till vår existerande portfölj. Vi ser stor utvecklingspotential och ser fram emot att stärka deras positioner ytterligare som de självklara lokala mötesplatserna för boende, handel, umgänge och olika typer av samhällsservice, säger Daniel Andersson, Head of Acquisitions Sweden på Niam.
– Försäljningen är en del av vår investeringsstrategi och vi kommer att fortsatt investera i Stockholmsregionen. Vi har sedan förvärvet 2011 arbetat aktivt med att utveckla Väsby och Bålsta centrum till attraktiva stadskärnor som bättre möter behoven för boende och besökande i sina respektive områden. När Niam nu tar över fastigheterna är de i betydligt bättre skick än när vi förvärvade dem och med stor utvecklingspotential. Vi är glada över att Niam delar vår vision för Väsby och Bålsta centrum, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe.

Beräknat tillträde är 1 april, 2022. Niams portfölj av stadsdelscentrum kommer då att bestå av över 150 000 kvm uthyrningsbar yta.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige