Image

Newsecs Sverigechef lämnar – ersättaren klar

Bolag Newsecs chef för den svenska rådgivningsverksamheten Bert-Ove Johansson lämnar bolaget efter tre år. Hans ersättare blir Max Barclay.
Publicerad den 15 April 2013
Max Barclay. Bild: Newsec
Max Barclay. Bert-Ove Johansson. Bild: Newsec
Bert-Ove Johansson. Henrik Granström. Bild: Newsec
Henrik Granström.

Som ett resultat av att Newsec byter inriktning till att fokusera på något mindre affärer, från 500 miljoner kronor och neråt, lämnar Bert- Ove Johansson bolaget.

Han ersätts av Max Barclay, som de senaste åren jobbat med bolagets expansion i Norden och Baltikum. Han har det senaste året även jobbat på den svenska marknaden.

- Jag är stolt över att få driva och vidareutveckla hela den svenska rådgivningsverksamheten samt att ta en aktiv roll i arbetet för fortsatt koordinering av vår affär i hela norra Europa, säger Max Barclay, tillträdande chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

- Max Barclay har lång erfarenhet och ett brett nationellt samt internationellt kontaktnät inom fastighetsbranschen. Det är viktiga faktorer i vår ambition att kontinuerligt skapa mervärde åt våra kunder samtidigt som det stärker Newsec, säger Newsecs vd Henrik Granström.

I samband med det ändrade fokuset avregistrerar sig Newsec som värdepappersbolag hos Finansinspektionen, vilket medför kostnadsbesparingar och en högre intern effektivitet.

- Det senaste året har vi skapat ett unikt nätverk via egen verksamhet i kombination med nationella varumärkessamarbeten samt som partner till BNP Paribas Real Estate på den globala arenan. Plattformen är lagd och med vårt nya fokus är det efter tre år på Newsec dags att ta nästa steg, säger Bert-Ove Johansson.

Newsec har redan i dag en stark ställning i segmentet under 500 miljoner kronor där man nu kraftsamlar. Man har också ett nätverk via egen organisation och samarbeten. Segmentet svarar för närmare hälften av värdet, och över 90 procent av antalet affärer, på den svenska transaktionsmarknaden.

- Vi är redan starka men ska bli bäst i klassen i det här segmentet, säger Max Barclay.

Bert-Ove Johansson kommer att kvarstå i bolaget i en rådgivande roll tills ett antal pågående större kundprojekt är levererade.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem säljer Gallerian Kvasten i Kalmar

Ekonomi/Finansiering Lokala medier rapporterar att Gallerian Kvatsen i centrala Kalmar stått tom under en längre tid. Fastighetssverige ringde upp Corems transaktionschef Peeter Kinnunen för att få veta mer om försäljningen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige