Image

Newsec tar över förvaltningen av Svearealbeståndet

Bolag Newsec tar över förvaltningen av hela Sveareal-beståndet. Uppdragsgivare är Scius Partners som fungerar som asset manager på uppdrag av den nya ägaren Starwood. Sveareals vd Claes Malmkvist lämnade bolaget i veckan.
Publicerad den 13 Maj 2015

Enligt Mikael Freudmann på Scius Partners är det i nuläget inte beslutat om varumärket Sveareal kommer att finnas kvar.

- Det är inte klart, vi återkommer om det, säger han till Fastighetssverige.

Svearealbeståndet omfattar ett 80-tal fastigheter med en uthyrningsbar yta om drygt 800 000 kvadratmeter belägna i Mälardalen samt södra Sverige, med tyngdpunkt på Stockholmsområdet.

Newsecs avtal täcker såväl ekonomisk- som teknisk förvaltning som kontraktsförvaltning, och kommer att sysselsätta ett 30-tal personer. Fackliga förhandlingar med Sveareals medarbetare inleds inom kort.

Sveareals vd Claes Malmkvist berättar för Fastighetssverige att han gjorde sin sista arbetsdag på Sveareal i måndags.

Mattias Johansson, vd för Newsec Asset Management Sverige, säger:

- Vi är stolta över att Scius, i rollen som asset manager, har gett oss ännu ett förtroende att förvalta fastigheter som de ansvarar för. Det visar att vi har ett attraktivt erbjudande och tillhandahåller en mycket högkvalitativ förvaltningslösning. Vi ser fram emot ett nära samarbete som ska resultera i ökat mervärde för båda parter samt för fastighetsägaren genom en aktiv och värdeskapande förvaltning.

Mikael Freudmann, Scius Partners:
- Vi har sedan tidigare en lång och givande relation med Newsec som erbjuder en plattform där vi tillsammans med dem kan utveckla våra fastigheter. Vidare har Newsec vid flera tillfällen visat skicklighet i att integrera och långsiktigt utveckla nya medarbetare vilket i detta fall är extra viktigt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kartläggning: Här är största fastighetsägarna i Jönköping

Lista Idag inleder Fastighetssverige en kartläggning av de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. Först ut är Jönköping, som med sina 143 579 invånare är landets tionde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige