Image

Newsec satsar på nytt segment – hon blir ansvarig

Bolag Newsec satsar på extern uthyrning med en ny affärsmodell. Gabrielle Hemmerlind från DTZ har rekryterats som ansvarig för det nya segmentet.
Publicerad den 18 April 2012
Gabrielle Hemmerlind: Bild: Newsec. Bild: Newsec.
Gabrielle Hemmerlind: Bild: Newsec. Fredrik Brandt. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Fredrik Brandt. Bild: Newsec.

Newsecs satsning på den nya affärsmodellen med extern uthyrning ska delvis ses i ett perspektiv där vakansgraderna såväl i Stockholm som i Göteborg är på historiskt låga nivåer. Man ska alltså bredda verksamheten och satsar på extern uthyrning enligt en ny affärsmodell där man ska knyta till sig ett antal seniora väletablerade konsulter som under ”Newsec-flagg” självständigt, som egna företagare, ska sälja in nya uthyrningsuppdrag.
- Vi ser att det finns möjligheter att ta marknadsandelar i det här segmentet och vi tror att vi med vårt starka varumärke kan attrahera duktigt folk. Vi söker i det här fallet framförallt seniora medarbetare med erfarenhet, pondus och ett stort kontaktnät, säger Fredrik Brandt, uthyrningschef på Newsec.

Gabrielle Hemmerlind har rekryterats som ny Leasing Manager på Stockholmskontoret. Hon kommer att arbeta med uthyrning i befintliga kunduppdrag men också arbeta med nyförsäljning och affärsutveckling kopplat till den nya externa uthyrningssatsningen. Gabrielle Hemmerlind har en lång och gedigen erfarenhet inom uthyrningsområdet med ett förflutet som konsult/egen företagare, mäklare på Relocate, affärschef på NAI Svefa och projektuthyrare på Cushman & Wakefield. Gabrielle Hemmerlind kommer närmast från DTZ där hon haft rollen som Deputy Head of Agency.

Rekryteringen av konsulter pågår och Fredrik Brandt ser positivt på det nya segmentet.
- Vi vill bli många och ge de etablerade mäklarna i det här segmentet en rejäl match, men samtidigt ska vi skynda långsamt och rekrytera i takt med att antalet uppdrag ökar, säger Fredrik Brandt.

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige