Image

Newsec: Fortsatt attraktivt med fastigheter

Sverige Det senaste årets kraftiga uppsving på den svenska fastighetsmarknaden fortsätter, enligt Newsec Property Update. Likviditeten på fastighetsmarknaden förväntas vara fortsatt hög och transaktionsvolymen för helåret bedöms hamna strax under fjolårets 100 miljarder kronor. Fortsatt låga realräntor och oro på världens börser gör fastigheter till ett attraktivt tillgångslag för de som har tillgång till konkurrenskraftig finansiering, menar Newsec.
Publicerad den 15 September 2011

Sveriges ekonomi har haft en stark utveckling under det senaste året och vi står ut från den övriga utvecklade världen med fortsatt god tillväxtpotential och stabila makroekonomiska fundamenta.

- Vårt makroekonomiska huvudscenario kvarstår. Vi prognostiserade tidigt att den svenska styrräntan skulle ”toppa” på 2,25 procent och ekonomin kylas av till följd av utvecklingen i omvärlden. Trots att styrräntan redan har nått sin högsta nivå i denna cykel ser den ekonomiska utvecklingen ut att hamna i linje med vår prognos, som var betydligt lägre än konsensus vid den tidpunkten när den lämnades, säger Arvid Lindqvist, senioranalytiker på Newsec.

Fortsatt expansiv penningpolitik i västvärlden skapar stora kapitalflöden till länder med god tillväxtpotential. Det är därför troligt att den svenska transaktionsmarknaden kommer att utvecklas väl och att utländska investerare kommer ha fortsatt intresse att investera i Norden.

- En fortsatt stark inhemsk efterfrågan, sett ut ett internationellt perspektiv, ger en stabil sysselsättningsutveckling speciellt i större nordiska städer. Det underbygger en fortsatt stark hyresutveckling för lokaler i centrala lägen med god funktionalitet, säger Newsecs analyschef Marie Bucht.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige