Image

Newsec får uthyrnings- och transaktionsuppdrag

Bolag En markyta om 120 000 kvadratmeter i Göteborg ska bebyggas med 85 000 kvadratmeter BTA lager- och industrilokaler. Newsec har fått i uppdrag att hyra ut och sedan sälja projektet.
Publicerad den 16 Februari 2012
Carl Petre. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Carl Petre. Bild: Newsec. Anna Kullendorff. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Anna Kullendorff. Bild: Newsec.

Marken ligger i ett planlagt område söder om Holmvägen i Tuve på Hisingen, Göteborg, och ägs av Hipab – Holmvägen Industripark AB.

Byggnationen beräknas starta under sommaren 2012.

- Det känns mycket stimulerande att kunna erbjuda effektiva och moderna lager-, logistik- och industrilösningar från 1 000 kvadratmeter hela vägen upp till 30 000 kvadratmeter. Detta är något som vi inte kunnat göra på Göteborgsmarknaden på ett bra tag, säger Carl Petre, uthyrningsansvarig Göteborg vid Newsec Asset Management.

- Vi ser fram emot att få komma igång med transaktionsfasen av projektet. Det finns ett stort intresse för bra logistikläge från såväl svenska som utländska investerare. Därför är det extra kul att ha fått förtroende från Hipab att vara deras rådgivare genom hela processen från uthyrning till genomförd avyttring, säger Anna Kullendorff, vice president på Newsec Transactions.

Delphi har varit juridisk rådgivare till Hipab.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige