Image

Newsec får stort förvaltningsuppdrag

Bolag Newsec har tecknat ett nytt förvaltningsavtal med Folksam avseende en fastighetsportfölj bestående av ett 70-tal fastigheter, med en uthyrbar area om cirka 350 000 kvadratmeter. Uppdraget avser kommersiell, administrativ och teknisk förvaltning samt drift. Därmed kommer Newsec att förvalta hela Folksams fastighetsportfölj om totalt 120 fastigheter med en total area om cirka 600 000 kvadratmeter.
Publicerad den 8 Juni 2015

- Vi är stolta över att Folksam ger oss ännu ett förtroende och nu låter Newsec förvalta hela deras fastighetsbestånd. Det visar åter att vi har ett attraktivt erbjudande och tillhandahåller en högkvalitativ, kostnadseffektiv och värdeskapande förvaltning, säger Anders Albrektsson, kundansvarig Newsec Asset Management.

Den aktuella portföljen innehåller ett 70-tal fastigheter med en uthyrbar area om drygt 350 000 kvadratmeter belägna i Stockholm och Malmö. Uppdraget kommer att sysselsätta ett 30-tal medarbetare, varav merparten tidigare arbetat med beståndet hos Folksam.

- Efter en bred och omfattande upphandlingsprocess har vi valt att outsourca hela fastighetsförvaltningen till marknadens bästa förvaltare, och säkerställer därmed att hyresgästerna får fortsatt god service i trygga och hållbara fastigheter. Samtidigt bygger vi upp branschens bästa Asset Management-organisation och vässar Folksam för framtiden, säger Lars Johnsson, Fastighetsdirektör Folksam.

Folksam har en expansiv strategi för sitt fastighetsinnehav, och en ambition att öka fastighetsexponeringen med 10 miljarder kronor de närmaste åren. Outsourcingen innebär en större flexibilitet samt möjliggör ett ökat strategiskt och finansiellt fokus.

Övergången av verksamhet och personal sker den 1 oktober 2015. Ett tjugotal personer från Folksam berörs av outsourcingen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige