Image

Newsec får förvaltningsuppdrag av Pareto

Bolag Newsec får förvaltningsuppdraget för Postnords huvudkontor som nyligen förvärvades av Delarka Fastighet AB, ett bolag som bildats av Pareto. Fastigheten som är belägen på Terminalvägen i Solna har en totalyta om cirka 53 000 kvadratmeter. Uppdraget omfattar fastighetsförvaltning och drift.
Publicerad den 25 November 2013

- Det är givetvis glädjande få ytterligare ett förtroende från Pareto-sfären. Vi förvaltar sedan tidigare flera storbolags huvudkontor, och detta blir ett av de större. Vi ser fram emot ett nära samarbete med såväl fastighetsägare som hyresgäst som ska resultera i ökat mervärde för alla parter, säger Stefan Mossvall, uppdragsansvarig fastighetschef på Newsec Asset Management.

Den aktuella fastigheten, Polisen 2 på Terminalvägen i Solna, omfattar en yta om totalt cirka 53 000 kvadratmeter och är fullt uthyrd. Utöver kontor rymmer byggnaden också allmänna ytor som kommunikationsytor, utställningsutrymmen samt restaurang. Postnord är enda hyresgäst och inrymmer sitt huvudkontor i fastigheten. Hyresavtalet löper till 2026.

Delarka Fastighet AB är ett bolag som bildats av Pareto Securities AB och Pareto Project Finance AS. Bolaget ägs av nordiska institutionella och privata investerare, den absoluta merparten svenskar.

Bolagets ekonomiska förvaltare är Pareto Business Management AB.

Newsec förvaltar sedan tidigare fyra fastigheter åt Pareto Business Management. Dessa är belägna i Haninge, Linköping, Nässjö samt Hyllinge, och ägs av norska investerare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige