Image

Newsec får förvaltningsuppdrag av DNB

Bolag Newsec tecknar ett omfattande fastighetsförvaltningsavtal med DNB Livforsikring ASA gällande sex olika fastigheter om 135 000 kvadratmeter i Stockholm, Göteborg och Uppsala.
Publicerad den 24 Januari 2014

De sex fastigheterna består av hotell, kontors- och handelslokaler, bland annat Pennfäktaren 10 med Nordic Light Hotel, Bangårdsposten 2 med Stockholm Waterfront Congress och Mentorn 1 med Google som hyresgäst i Stockholm samt Vallgraven 1:13 med Radisson Blu Scandinavia Hotell i Göteborg.

För kontorsfastigheterna och majoriteten av handelsplatserna omfattas avtalet av en helhetslösning inom förvaltningsområdet med ekonomisk, kommersiell och teknisk förvaltning samt drift. För hotellen omfattas avtalet av ekonomisk förvaltning.

- Det är givetvis tillfredsställande att erhålla aktuellt uppdrag efter en strukturerad och konkurrensutsatt process med flera andra aktörer. Det visar att vi har attraktiva erbjudande inom varje område som tillsammans blir den bästa helhetslösning. Vi ser fram emot ett långsiktigt och utvecklande samarbete, säger Stefan Mossvall, uppdragsansvarig fastighetschef på Newsec Asset Management.

Avtalet med Newsec löper inledningsvis under två år med start 1 april 2014.

- Vi ser fram emot att inleda ett förvaltningssamarbete med Newsec. Deras skräddarsydda förslag och möjlighet att tillgodose samtliga våra behov inom hela förvaltningsområdet är precis det vi efterfrågat”, säger Gro Boge, vd på DNB Næringseiendom ASA.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige