Image

NCC vill bygga vindkraftverk på hustak

MILJÖ Kan man ha vindkraftverk på hustak? Ja, om NCC får bestämma. De har nämligen valt ut en fastighet i Stockholm där det skulle kunna vara lämpligt.
Publicerad den 26 Juni 2008

Tankarna på satsningen har funnits i ett år, men det är först nu planerna konkretiseras.
NCC ska undersöka möjligheterna att sätta vindkraftverk på taket på kommersiella fastigheter, skriver tidningen Miljörapporten.

Redan i dag finns vindkraftverk att sätta på tak. Utredningen ska jämföra de verk som finns och även titta på hur mycket det blåser för att se om det är lönsamt.

- Vi har identifierat en fastighet som ska byggas 2010 i Stockholm. Vi tror att den blir lämplig att sätta vindkraftverk på. Men innan det blir bestämt ska vi undersöka möjligheterna, säger Peter Wågström på NCC till Miljörapporten.

- Flera investerare har hört av sig och sagt att de vill investera i sådana här fastigheter, säger Peter Wågström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige