Image
NCC har tecknat ett rikstäckande ramavtal med Riksbyggen.
NCC har tecknat ett rikstäckande ramavtal med Riksbyggen. Bild: NCC

NCC tecknar rikstäckande ramavtal med Riksbyggen

Bolag NCC och Riksbyggen har tecknat ett ramavtal för utveckling av hållbara bostäder och boendemiljöer. Avtalet är rikstäckande och har tecknats på tre år.
Publicerad den 5 Juli 2019

– NCC delar vår ambition att utveckla hållbara bostäder och boendemiljöer anpassade för vanliga plånböcker. Med ett ramavtal som rör hela landet kan vi fortsätta och förstärka Riksbyggens arbete med att skapa hållbara och attraktiva bostäder. Genom avtalet hoppas vi också nå kortare ledtider gällande projektering och byggnation. Bra bostäder på kortare tid och med ökad kostnadseffektivitet, säger Mårten Lilja, vice vd och chef för affärsområde Bostad på Riksbyggen.

Ramavtalet mellan partnerna syftar till att utveckla och bygga bostäder och boendemiljöer med standardiserade lösningar. NCC:s typhus NCC Lamell och NCC Folkboende är alternativ för detta.

– Vi är övertygade om att kostnadseffektiva bostadsprodukter är en del av lösningen för att nå en varierande stadsbild och ett hållbart samhälle där alla har råd att bo. Med ett strategiskt ramavtal kan vi effektivisera projekten i alla dess olika faser samt göra det enklare att producera den mängd och den kvalitet på bostäder som Riksbyggens kunder efterfrågar, säger Marcus Sandlund, affärschef NCC Building Sweden.

Det rikstäckande ramavtalet gäller från och med augusti 2019 och löper i tre år med möjlighet till två års förlängning.

Eventuella projekt inom ramavtalet kommer att beställas separat och orderregistreras löpande i affärsområde NCC Building Sweden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige