Image
NCC startar projektet Mimo i Mölndal.
NCC startar projektet Mimo i Mölndal. Bild: Tomorrow

NCC startar 40 000 kvadratmeter i Mölndal – en tredjedel uthyrt

Bygg/Arkitektur NCC startar nu fastighetsutvecklingsprojektet Mimo som omfattar cirka 40 000 kvadratmeter kontor, service och handel i Mölndal, direkt söder om Göteborg. En tredjedel av ytorna i projektet är redan uthyrda till bland annat Sats och Mindpark.
Publicerad den 24 Maj 2021

– Som en stor aktör i Västsverige fortsätter vi att utveckla Mölndal, en kommun som kan stoltsera med många utmärkelser inom företagande och nöjda invånare. Mölndal har utmärkta kommunikationsmöjligheter och med nya kontorsytor, service och handel ser vi nu till att öka antalet arbetsplatser i staden, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development.

Fastigheterna ligger centralt, precis bredvid Mölndal resecentrum och Mölndals Galleria. Hela projektet har en bruttoareayta om cirka 40 000 kvadratmeter varav uthyrningsbar yta uppgår till cirka 32 000 kvadratmeter. En befintlig byggnad som ska renoveras samt nybyggnation av ett 17 våningar högt hus som inrymmer både kontor och service.

Mölndal kommer att få utökad tågtrafik samt en snabb förbindelse med Landvetter flygplats efter att Trafikverket nyligen beslutade om tågstopp på platsen.
– Mimo utgör den sista pusselbiten i NCC:s utveckling av Mölndals stadskärna. De goda kommunikationerna, moderna och flexibla kontor som sätter det mänskliga välmåendet i centrum samt ett bra serviceutbud kommer stärka området ytterligare för företag som söker en attraktiv plats att etablera sig på, säger Joachim Holmberg.

Uthyrningsgraden uppgår till drygt 30 procent vid starten. Mimo kommer att bli ett NCC Måbrakontor, ett koncept där det mänskliga välmåendet står i centrum med till exempel extra fokus på ljud, ljus och luft. Med bland andra Sats och Mindpark som klara hyresgäster kan Mimo erbjuda träning och co-working på en lättillgänglig plats, granne med resecentrum. Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt Breeam-rankingen nivå Excellent.
Byggnationen startar under hösten och projektet beräknas vara färdigställt 2024.

Projektet genomförs i affärsområde NCC Property Development och entreprenaden utförs av NCC Building Sweden och orderregistreras i andra kvartalet 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige