Image

NCC satsar på hyresrätter

Bolag NCC Boende satsar på att utveckla hyresrätter i egen regi. Under en rad år har NCC:s fokus legat på att enbart utveckla bostadsrätter och egna hem på den svenska marknaden, men från och med 2012 kommer även hyresrätter vara en del av kunderbjudandet.
Publicerad den 4 April 2012

Efterfrågan på hyresrätter ökar och privata investerare, såväl svenska som utländska, visar ett stort intresse för denna typ av produkter. På NCC:s övriga marknader i Norden och Tyskland är hyresrätter en viktig del av affären. Under 2010-2011 utgjorde hyresrätter omkring en femtedel av den totala volymen av NCC:s egenutvecklade bostäder.
– Vi har beslutat bredda vårt kunderbjudande till att omfatta även hyresbostäder då vi ser att det finns en stor efterfrågan på denna typ av boendeform. Olika ägandeformer och därmed även olika prisnivåer på bostäder bidrar till att skapa mer attraktiva boendemiljöer för fler och bredare målgrupper, säger Peter Svensson, vd för NCC Boende i Sverige.

Som ett led i satsningen på hyresrätter på den svenska marknaden har NCC bildat ett nytt produktionsbolag tillsammans med Svenska Hyreshus AB. Namnet på det nya bolaget är SHH Hyresproduktion AB. Bolaget kommer att fokusera på produktion och marknadsföring av effektivt producerade bostadshus.

Det första egna hyresrättsprojektet i Sverige pågår just nu i Barkarby utanför Stockholm, där NCC uppför 34 miljöklassade hyresrätter fördelade på 2-4 rum och kök.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige