Image
NCC säljer logistikprojekt till Ica Fastigheter.
NCC säljer logistikprojekt till Ica Fastigheter. Bild: Diakrit

NCC säljer logistikprojekt i Göteborg till Ica Fastigheter

Transaktioner NCC säljer logistikprojektet Stora Bergstomten i Arendal för ett överenskommet fastighetsvärde om cirka 290 miljoner kronor. Fastigheten ska användas som ett e-handelslager för Ica Sverige och köpare är Ica Fastigheter.
Publicerad den 20 December 2019

Stora Bergstomten är den fjärde etappen i Arendal Green Park i Göteborgs hamn och här utvecklar NCC och Ica tillsammans ett nytt e-handelslager. Ica Sverige tecknade ett hyresavtal för hela den uthyrningsbara ytan om cirka 17 200 kvadratmeter i april i år.
– Vi ser att intresset för logistikfastigheter ökar i takt med en växande e-handel och Arendal har ett av Sveriges bästa logistiklägen. Vår ambition är att utveckla attraktiva och hållbara fastigheter genom bland annat Breeam-certifiering i nära samverkan med våra kunder för att kunna möta deras behov. Att ICA nu blir både hyresgäst och ägare är ett bra exempel på det, säger Johanna Hult-Rentsch, regionchef Väst, NCC Property Development.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 290 MSEK. Inga hyresgarantier lämnas vid försäljningen. Fastigheten beräknas vara färdigställd i fjärde kvartalet 2020 och ger då en positiv resultatpåverkan i NCC Property Development.
– Förvärvet är i linje med vår strategi att skapa en infrastruktur för Icas logistik och e-handel. Arendal är ett strategiskt viktigt läge och kommer göra det enklare och mer effektivt för ICA-butikerna att samordna plock och leverans i ett gemensamt e-handelslager, säger Lena Boberg, vd för Ica Fastigheter.

Arendal har en placering i direkt anslutning till Göteborgs hamn och invid riksväg 155, med utmärkt skyltläge. NCC har utvecklat flera logistikprojekt i Arendal och påbörjar nu planeringen för nästa etapp.

NCC har som mål att minimera projektets miljöpåverkan och att fastigheten ska bli certifierad enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige