Image

NCC säljer kontorsprojekt i Helsingfors

Transaktioner NCC säljer kontorsprojektet Fredriksberg i Helsingfors till Swiss Life Asset Managers för cirka 460 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Oktober 2018
NCC säljer i Helsingfors. Bild: NCC
NCC säljer i Helsingfors.

– I Fredriksberg har vi utvecklat ett unikt kontorsprojekt med modern design, intressant hyresgästmix och ett attraktivt serviceutbud. Vi är glada att Swiss Life valt att investera i projektet som ligger i ett av Helsingfors mest attraktiva kvarter, säger Petri Bergström landschef för NCC Property Development Finland.

Projektet omfattar totalt cirka 9 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta för kontor och handel och utgör den första etappen av totalt fyra.

Vid försäljningen uppgår uthyrningsgraden till 72 procent och NCC lämnar hyresgaranti om 2 år för outhyrda ytor i samband med försäljningen. Efter försäljningen har NCC ytterligare cirka 31 000 kvadratmeter som kan utvecklas i anslutning till projektet.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om cirka 460 miljoner kronor. Försäljningen får en positiv resultatpåverkan i fjärde kvartalet 2018 för affärsområdet NCC Property Development.

Nordanö var rådgivare åt säljaren NCC.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige