Image

NCC säljer kontorsprojekt i Finland

Transaktioner NCC har sålt etapp tre av kontorsprojektet Alberga Business Park utanför Helsingfors för 190 miljoner kronor. Köparen är det tyska företaget Union Investment Real Estate GmbH.
Publicerad den 23 Januari 2014
Carola Laven. Bild: Sten Jansin
Carola Laven.

– Alberga kontorsprojekt har varit väldigt framgångsrikt och de tre inledande etapperna är nu sålda. Transaktionen är en bekräftelse på NCC:s starka position som en av de ledande fastighetsutvecklarna i Finland och visar att det finns en efterfrågan på våra lösningar för hållbara kontorsfastigheter, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development.

Den tredje fasen av Alberga Business Park omfattar totalt 5 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta med närmare 200 parkeringsplatser. Byggnaden färdigställdes i juni 2013 och uthyrningsgraden uppgår för närvarande till 82 procent. NCC ansvarar för uthyrningen av återstående vakanta lokaler i tre år.

– Union Investment är redan ägare av Alberga fas ett och två och vi är mycket nöjda med denna investering , säger Kubilay Özbisikletci , investeringschef på Union Investment Real Estate GmbH.

Totalt kommer Alberga Business Park att omfatta fem etapper, vilket uppskattningsvis motsvarar 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta , och kommer att ha en kapacitet på närmare 2 000 arbetsplatser och 700 parkeringsplatser. I dagsläget är etapp 1–3 såld.

Alberga Business Park ligger i Esbo utanför Helsingfors och har utmärkta kommunikationsmöjligheter nära en kringfartsled och pendeltågsstationen. Dessutom ligger ett av Finlands största köpcentrum i närheten.

NCC:s mål har varit att minimera projektets miljöpåverkan och därför siktar Alberga Business Park på att uppnå nivån Very Good i Breeam-klassificeringen.

Försäljningen ger en positiv resultatpåverkan på första kvartalet 2014. Försäljningen resultatavräknas i affärsområdet NCC Property Development.

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY