Image
Vasakronan köper kontorsfastigheten Heden 46:3 i Göteborg av NCC.
Vasakronan köper kontorsfastigheten Heden 46:3 i Göteborg av NCC. Bild: Vasakronan

NCC säljer Göteborgsprojekt för 860 miljoner

Transaktioner Vasakronan köper fastigheten Heden 46:3 av NCC för ett underliggande fastighetsvärde om 860 miljoner kronor. Byggnaden är under uppförande och kommer att omfatta 20 200 kvadratmeter, mestadels kontor men också restaurang/café, gym och 125 garageplatser. Fastigheten är fullt uthyrd.
Publicerad den 25 Juni 2014
Fredrik Wirdenius. Bild: Vasakronan
Fredrik Wirdenius. Carola Lavén. Bild: Sten Jansin
Carola Lavén.

Vid södra infarten till centrala Göteborg, på Skånegatan 1-3, uppför NCC ett nytt kontorshus med stark miljöprofil. Byggnaden uppförs i nio plan ovan mark jämte källare med garage och förråd. Den uthyrbara arean kommer att uppgå till 20 200 kvadratmeter och fastigheten är fullt uthyrd till Sweco, PWC, Fitness 24 Seven och Condeco.

Fastigheten ligger i samma kvarter som Vasakronans Rättscentrum.

- Efterfrågan på kontorslokaler med hög standard och i bra lägen är stor i Göteborg. Därför kompletterar vi vårt bestånd i staden med en fullt uthyrd och modern fastighet i ett attraktivt kontorsområde där vi redan tidigare har en stark position, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

– Fastigheten är den tredje i raden av fastigheter som NCC utvecklar i Ulleviområdet. Det är glädjande att kunderna uppskattar NCC:s koncept och att vi befäster vår position som ledande utvecklare av arbetsmiljöer och fastigheter, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Lokalerna kommer att miljöcertifieras enligt Breeam.

Vasakronan tillträder fastigheten under fjärde kvartalet 2015.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige