Image
Bild: NCC

NCC säljer för kvarts miljard

Transaktioner NCC säljer kontorshuset Koggen 2 i Västra Hamnen i Malmö. Köpeskillingen uppgår till 246 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Augusti 2011
Koggen 2. Bild: NCC. Bild: NCC
Koggen 2. Bild: NCC.

Köpare är Vasakronan.
- Det här förvärvet ligger i linje med Vasakronans strategi. Koggen 2 blir en modern och flexibel fastighet med god miljöklassning. Fastigheten är dessutom belägen i ett av Malmös mest expansiva och efterfrågade lägen, säger Anders Kjellin, Regionchef, Vasakronan.

Byggnaden är på totalt 8 100 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på sex våningsplan.

Huset är under uppförande och lokalerna kommer att vara inflyttningsklara hösten 2012. Lokalerna består i huvudsak av kontor men med inslag av service i bottenplan.

Vasakronan tillträder fastigheten vid färdigställandet. Byggnaden uppförs med höga ambitioner att minimera miljöpåverkan och kommer att certifieras som GreenBuilding och klassas enligt Breeam i nivå Very Good.
- Affären sker mellan två starka aktörer som kompletterar varandra väl. NCC kan fastighetsutveckling och erbjuder nybyggda, flexibla och miljöklassade lokaler i bästa läge i Malmö. Vasakronan är en respekterad hyresvärd med gott renommé. Dessutom delar vi ett stort engagemang för klimat- och miljöfrågorna, säger Mikael Graffman, Sverigechef på NCC Property Development.

NCC ansvarar för utvecklings- och uthyrningsarbetet under hela projekttiden. Arbetet kommer att ske i nära samverkan med Vasakronan.

Affären genomförs som en bolagsaffär med ett grundvärde på 246 miljoner kronor och med möjlighet till tilläggsköpeskillingar.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige