Image

NCC och Uppsalahem i bostadssamarbete

Bygg NCC och Uppsalahem bygger ett gemensamt kvarter med blandade upplåtelseformer på Kapellgärdet i Uppsala. Tillsammans utvecklar de båda bolagen 202 bostäder, varav Uppsalahem står för 96 hyresrätter och NCC för 106 bostadsrätter.
Publicerad den 2 November 2011

De nya lägenheterna bildar tillsammans kvarteret Östra Orgeln, där både gård och garage delas av de olika boendeformerna. Kvarteret ska stå klart för inflyttning från våren 2013 och fram till och med våren 2014.
– Det är glädjande för oss att få vara med och utveckla Uppsala och att bidra med fler nya hyresrätter. Kapellgärdet har genomgått en enorm omvandling från industriområde till att bli ett av Uppsalas mest populära områden på bara tio år. Med utvecklingen av Kvarteret Orgeln binds Svartbäcken ihop med Kapellgärdet och hjälper därigenom till med stadsläkningen, säger Mikael Rådegård, vd på Uppsalahem.
– Att få möjlighet att vara med och skapa ett helt nytt bostadsområde i centralt läge är självklart spännande. Tillsammans med Uppsalahem kommer vi erbjuda attraktiva bostäder för fler och bredare målgrupper, säger Niclas Melander, regionchef för NCC Boende.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige