Image

NCC och Lerstenen planerar för polisen i Övik

Bygg NCC och Lerstenen hoppas få bygga ett nytt polishus och ett 80-tal lägenheter i Örnsköldsvik.
Publicerad den 6 Augusti 2012

Mellan resecentrum och den gamla busstationen i Örnsköldsvik planerar NCC och Lerstenen att bygga.

– Tillsammans med Lerstenen hoppas vi börja bygga lägenheter någon gång under nästa år, säger Benny Selberg affärschef på NCC, till Örnsköldsviks Allehanda.

Det kan också bli ett nytt polishus på tomten. Polisen har gått ut med en förfrågan och en handfull intressenter återstår.

– Jag kan inte säga vilka det är, eller ens hur många det är. Det kan bli nya lokaler eller befintliga lokaler som byggs om. Det är viktigt för oss att vi ligger centralt, säger närpolischef Kjerstin Svedberg till tidningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige