Image

NCC och Lejonfastigheter bygger Linköpings nya simhall

Bygg/Arkitektur NCC har, efter genomförd upphandling under hösten, fått uppdraget att i samverkan med Lejonfastigheter projektera Linköpings nya simhall.
Publicerad den 4 Januari 2017

Projekteringen kommer att ske i två faser. Fas 1, där parterna tillsammans planerar, budgeterar och projekterar systemhandlingar i syfte att komma överens om bygguppdraget till Fas 2.

– Vi kommer att bygga en toppmodern simhall med hög energiprestanda och ser positivt på att projektet genomförs i samverkan. Det ger bra förutsättningar för att hitta hållbara och kostnadseffektiva lösningar i en välplanerad byggprocess, säger Christian Dahlén, projektchef för ny simhall, Lejonfastigheter AB.

I det första inledande skedet, Fas 1, kommer NCC och Lejonfastigheter gemensamt att utarbeta ett fastighetsprogram, systemhandlingar och riktpris. I den andra efterföljande fasen, Fas 2, påbörjas själva byggnationen.

– NCC har god erfarenhet av att bygga simhallar och badanläggningar. Vi har även lång erfarenhet av partneringprojekt och ser modellen som överlägsen när det gäller just badhusprojekt som till sin karaktär har en hög komplexitet med många olika aktörer involverade, säger Henrik Landelius, chef för NCC Building i Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige