Image
NCC bygger 87 bostadsrätter i centrala Skellefteå.
NCC bygger 87 bostadsrätter i centrala Skellefteå. Bild: NCC

NCC och HSB bygger bostadsrätter i Skellefteå

Bygg/Arkitektur NCC och HSB inleder samverkansprojekt och bygger två hus med 87 lägenheter i ett växande Skellefteå. Ordervärdet uppgår till cirka 190 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Februari 2022

Tillsammans med HSB fortsätter NCC utvecklingen av Skellefteå och bygger två bostadshus med 87 bostadsrätter i centrala Skellefteå med fem respektive tolv våningar.
– Projektet HSB Brf Guldläge blev mycket uppskattat bland HSB:s bosparare och medlemmar, de vackra byggnaderna kommer att bidra till att skapa ett ännu mer attraktivt Skellefteå. Produktionen sker i gott samarbete med NCC som entreprenör, säger Mattias Lundström, vd HSB Norr.

Storleken på lägenheterna är mellan 1-5 rum och kök och har balkong eller terrass. I bottenplan byggs ett parkeringsgarage med plats för 74 bilar. Till bostäderna byggs också gemensamma ytor med bastu, relaxavdelning och innergård med plats för umgänge.

Husen byggs med betongstomme, solceller på taken och fasad i underhållsfritt tegel. Husen byggs enligt miljöbyggnad silver, vilket innebär bra ljudmiljö, god ventilation och bra materialval.
– Med NCC:s samlade kompetens och långa erfarenhet av att bygga bra och hållbara bostäder har vi fokus på hållbarhet genom hela byggprocessen för att ge framtida hyresgäster ett bra och hållbart boende, säger Peder Dahlberg, projektchef NCC Building Sweden.

Förberedande markarbeten inleds omgående och byggstart för bostadshusen sker i mars 2022. Inflyttning sker löpande med start i första huset slutet av 2024. Affären på cirka 190 MSEK orderregistreras i första kvartalet 2022 i affärsområde NCC Building Sweden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige