Image

NCC i samarbete med Sankt Kors

Bolag NCC och det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors har inlett ett strategiskt partneringsamarbete för parkeringshus i Linköping. Samarbetet är tecknat för minst tre år framöver och ordervärdet kan uppgå till 400 miljoner kronor. 
Publicerad den 3 Oktober 2017
NCC och det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors har inlett ett strategiskt partneringsamarbete för parkeringshus i Linköping. Bild: NCC
NCC och det kommunägda fastighetsbolaget Sankt Kors har inlett ett strategiskt partneringsamarbete för parkeringshus i Linköping.

– Linköping har behov av flera parkeringshus de kommande åren och vi har därför valt att ingå ett partneringsamarbete för ett långsiktigt bra resultat. NCC:s erfarenhet, lämplighet och kompetens när det gäller bland annat vår valda arbetsmetod, spännbalksmetoden, gjorde att valet föll på dem, säger Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors.

Spännbalksmetoden är ett stomsystem helt i betong där en platsgjuten platta samverkar med prefabricerade förespända balkar. Stomsystemet möjliggör långa spännvidder med få pelare för maximerad yta. Metoden är även optimal vad gäller hållfasthet och livslängd.

Parterna kommer att arbeta i faser med projektering, riktpris och fem definierade projektmål. Första projektet är ett parkeringshus i Vallastaden och två ytterligare parkeringshus i Linköping är planerade.

– Vi är väldigt glada över att Sankt Kors valt ett strategiskt partneringsamarbete för den här typen av byggnader och att det framför allt var vår erfarenhet och kompetens som lyftes i upphandlingen. Avtalet är ett långsiktigt samarbete för effektiva parkeringslösningar med stort hållbarhetsfokus, säger Jörgen Kernell, produktionschef, NCC Infra Services.

Ramavtalet är skrivet på tre år med option på ytterligare två år. Beräknat ordervärde är upp till 400 miljoner kronor under avtalsperioden. Ordervärdet rapporteras löpande i affärsområdet Infrastructure.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige