Image

NCC hyr ut och byggstartar i Oslo

Uthyrning NCC Property Development har tecknat hyresavtal om 13 400 kvadratmeter och drar därmed igång kontorsprojektet Lysaker Polaris i Oslo.
Publicerad den 22 Maj 2013

NCC har tecknat kontrakt med Technip Norge AS, ett världsledande företag inom oljeservicesektorn, som flyttar in i juni 2015.

Hela projektet är på 18 500 kvadratmeter.

– För oss har flexibilitet och en god planlösning varit viktigt vid valet av vårt nya huvudkontor. Vi ser fram emot att flytta in i moderna och framtidsinriktade lokaler, säger Odd Strømsnes, vd för Technip Norge AS.

Fastigheten kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam på nivån Very Good, vilket bland annat innebär stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

– Vi är självfallet mycket glada att Technip har valt oss som partner att skräddarsy sitt nya huvudkontor. Detta är det tredje projektet vi startar i Norge på kort tid och är ännu en satsning för att bidra till hållbar utveckling, säger Carola Lavén, affärsområdeschef, NCC Property Development.

Lysaker Polaris blir ett landmärke längs E18. Fastigheten kommer att ha en spännande arkitektur och en dynamisk interiör speciellt anpassad för projektbaserad verksamhet. Projektet är den första etappen av totalt två. NCC har tidigare utvecklat över 100 000 kvadratmeter kontorsyta i Lysakerområdet med framgång.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige