Image
Valle View.
Valle View. Bild: Lund & Slaatto/NCC

NCC hyr ut 16 000 kvadratmeter och startar kontorsprojekt

Bygg/Arkitektur Norska myndigheten UDI har tecknat ett tioårigt hyresavtal om cirka 16 000 kvadratmeter i NCC:s kontorsprojekt Valle View på Helsfyr i Oslo-området.
Publicerad den 2 Mars 2019

Utlendingsdirektoratet (UDI) är en norsk statlig myndighet som genomför regeringens invandrings- och flyktingpolitik och behandlar bland annat uppehållstillstånd för utländska medborgare och erbjuder boende för asylsökande.
– Vi valde Valle View eftersom det är en byggnad som ger oss nödvändig flexibilitet och goda kontorslösningar för våra anställda. God tillgång till kollektivtrafik var också viktigt när vi skulle lämna centrum, säger Frode Forfang, generaldirektör UDI.

Valle View är ett projekt om totalt cirka 22 000 kvadratmeter. Projektet är designat av Lund & Slaatto Architects och blir ett nytt attraktivt landmärke i Helsfyr. Totalt kan NCC utveckla cirka 60 000 kvadratmeter kontor i området som haft en expansiv utveckling de senaste åren. Området utvecklas successivt till en attraktiv stadsdel med arbetsplatser, ett starkt serviceerbjudande och nya bostäder.
– Med en hyresgäst som UDI i Valle View etableras Valle allt mer som ett starkt kontorsområde. Vi upplever en ökad efterfrågan från hyresgäster och ser fram emot att bidra till den fortsätta utvecklingen av området, säger Thomas Dahle, chef för NCC Property Development Norge.

NCC: s utvecklingsprojekt i Valle består av fyra planerade kontorsbyggnader, varav det första projektet, Valle Wood färdigställs våren 2019.

Projektet Valle View genomförs i affärsområde NCC Property Development. Byggstart beräknas ske under första kvartalet 2019. Entreprenaden utförs av NCC Building Nordics och orderregistreras i första kvartalet 2019. Projektet väntas färdigt i slutet av fjärde kvartalet 2020.

Valle View miljöcertifieras enligt det internationella systemet Breeam, nivå Excellent. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Alecta Fastigheter storsatsning i Göteborg: "Dubbla beståndet inom fem till sju år"

Bolag Alecta Fastigheter gör en storsatsning på Göteborg. För att leda utvecklingen där hämtas Patrick Bernvid in som chef. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med att ansluta till Alecta Fastigheter, om bolagets ambitiösa planer för Göteborg och hur hans gamla fotbollskarriär hjälpt honom i fastighetsbranschen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY