Image

NCC hyr ut 11 000 kvadrat vid Ullevi

Uthyrning NCC Property Development har genomfört ytterligare en stor uthyrning i NCC:s nya projekt mellan Ulleviarenorna i Göteborg. Det här innebär att 86 procent av projektet är uthyrt.
Publicerad den 3 Juni 2013
NCC:s nya projekt på Södra vägen 1-3. Bild: NCC
NCC:s nya projekt på Södra vägen 1-3.

NCC har skrivit hyresavtal med Sweco om närmare 11 000 kvadratmeter i den nya kontorsbyggnaden vid Ullevi i centrala Göteborg. Inflyttning beräknas till andra kvartalet 2015.

I förra veckan meddelades att en första uthyrning, om 5 500 kvadratmeter, till en, än så länge, hemlig hyresgäst.

Nu är det alltså klart att även Sweco flyttar till nya Ullevi Park 4 på Skånegatan i Göteborg.

– Vi ser med spänning fram emot att flytta till nya moderna lokaler utformade för oss. NCC är bra på att lyssna och omsätta våra behov till konkreta lösningar, säger Åsa Bergman vd, Sweco Sverige.

Swecos Göteborgskontor ligger i dag på Gullbergs Strandgata, Vasakronan äger fastigheten.

Projektet är NCC:s tredje i området kring Ullevi.

– I den nya kontorsbyggnaden får Sweco en modern arbetsmiljö som är anpassad för en optimalt fungerande verksamhet enligt NCC:s koncept Future Office by NCC, säger Manne Aronsson, regionchef NCC Property Development.

- Den framgångsrika uthyrningen visar att vi lyckas väl med målsättningen att erbjuda kunderna moderna och attraktiva arbetsplatser. Bra läge, högt ställda krav på arbetsmiljö och energieffektivitet är viktiga faktorer när företag söker kontorslokaler.

Fastigheten blir en Green Building-fastighet och miljöklassificeras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige