Image

NCC Housing blir Bonava

Bolag NCC Housing byter namn till Bonava på sin väg till börsnotering.
Publicerad den 12 April 2016
Joachim Hallengren. Bild: NCC
Joachim Hallengren.

För Bonava symboliserar ordet bo hemmet och nav den levande platsen runt omkring. Och det är just det Bonava gör - Bonava bygger inte bara hus, utan skapar hem och områden där människor lever sina liv.

– Namnet ska påminna om att vi skapar både hem och levande platser. Vår vision är att skapa levande platser där människor kan trivas och njuta av livet. Självklart betyder det olika saker för olika människor och att det kan förändras över tiden. Därför försöker vi alltid lära oss och förstå vad det är som gör människor lyckliga där de bor, säger Joachim Hallengren, affärsområdeschef för NCC Housing.

Planen är att varumärket ska lanseras på alla åtta marknader under 2016. Till dess finns mer information på bonava.se.

Under förutsättning att NCC:s årsstämma den 12 april 2016 beslutar i enlighet med styrelsens förslag och att Nasdaq Stockholm godkänner Bonavas noteringsansökan, väntas såväl utdelningen av aktier som noteringen ske under 2016.

Om Bonava/NCC Housing: Bonava är en av de ledande bostadsutvecklarna i norra Europa. Bonava har sitt ursprung i NCC och har skapat hem och områden sedan 1930-talet. Idag har Bonava 1 400 anställda med verksamhet i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Tyskland, Sankt Petersburg, Estland och Lettland och en omsättning på 13 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige