Image
Kolonihavnen.
Kolonihavnen. Bild: NCC

NCC halvmiljardsäljer i Oslo

Transaktioner NCC har sålt kontorsprojektet Østensjøveien 27 i Oslo till ett syndikat som upprättats av RS Platou Real Estate AS och Malling & Co Eiendomskapital AS. Affären genomförs som en bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om 490 miljoner kronor och resultatavräknas i det fjärde kvartalet 2013.
Publicerad den 17 December 2013
Kolonihavnen. Bild: NCC
Kolonihavnen. Carola Lavén. Bild: Atrium Ljungberg
Carola Lavén.

– Østensjøveien 27 är ett modernt och hållbart projekt baserat på ett innovativt tankesätt. Det har valts ut som en av världens 100 mest hållbara lösningar på FNs konferens om hållbar utveckling, säger Carola Lavén, affärsområdeschef på NCC Property Development.

Projektet på Østensjøveien 27 (Ø27), har en utpräglad miljöprofil med passivhusstandard och ska enligt planerna uppnå minst Very Good i Breeam-klassificering. Østensjøveien 27 ligger i Bryn/Helsfyr, nära centrum i Oslo och nära flera viktiga knutpunkter för kollektivtrafiken. Byggnaden har en spektakulär öppen planlösning med kontor runt en öppen innegård och med möteslokaler som hänger ut i atriet. Arkitekterna bakom Ø27 är det berömda danska arkitektkontoret Henning Larsen Architects.

Projektet slutförs i december 2013, där hyresgästerna tillträder under månaden, och uthyrningsgraden uppgår för närvarande till 94 procent. NCC ansvarar för uthyrningen av återstående outhyrda lokaler i tio år och lämnar en hyresgaranti för denna period.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige