Image

NCC går vidare med Alberga i Finland

Bygg NCC Property Development startar utvecklingen av en tredje kontorsbyggnad i den redan etablerade Alberga Business Park i Esbo i Finland. Denna nya etapp omfattar cirka 5 500 kvadratmeter.
Publicerad den 14 Maj 2012

Den första etappen av Alberga Business Park stod klar i december 2011. Fastigheten är helt uthyrd och såld till Union Investment. Den andra etappen är under uppbyggnad och har för närvarande en uthyrningsgrad på 65 procent. Etappen beräknas vara klar i oktober 2012.

Nu startar utvecklingen av den tredje etappen som omfattar cirka 5 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta samt ytterligare 500 kvadratmeter gemensamma utrymmen som restaurang, lobby, konferensrum etcetera. Därmed omfattar Alberga Business Parks totala yta cirka 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar kontorsyta.
Totalentreprenör är NCC Construction och byggnaden beräknas vara klar i slutet av juni 2013.

- Det är glädjande att hyresgäster visar ett så stort intresse för Alberga Business Park. Det är en bekräftelse på att vårt Business Park-koncept adderar värde för våra kunder, vilket är ett av skälen till varför NCC idag är en av de ledande fastighetsutvecklarna på den finska marknaden och aktivt driver frågor om hållbar utveckling. För närvarande har NCC Property Development sju pågående projekt i Finland, säger vd Joachim Hallengren.

Alberga Business Park ligger i Esbo i Helsingforsområdet.

Byggnaden Alberga C kommer att uppföras för att uppnå kraven i det internationella klassificeringssystemet Breeam med klassificering "Very Good" och energiklass A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige