Image

NCC fortsätter bygga åt Bonava

Bygg/Arkitektur För en vecka sedan kom beskedet NCC att man bygger lägenheter åt Bonava i Ursvik. Nu meddelar NCC att bygga åt sitt tidigare dotterbolag, den här gången i Nacka.
Publicerad den 30 Maj 2017
Tollare terass i Nacka. Bild: NCC
Tollare terass i Nacka.

NCC har fått i uppdrag av Bonava att bygga 124 lägenheter i området Tollare i Nacka, Stockholm. Ordervärdet uppgår till 339 miljoner kronor.

– Det är glädjande att vi tillsammans med Bonava får möjlighet att bygga Tollare Terrass som kommer att bli mycket attraktiva bostäder med fantastisk utsikt nära till både natur och stad, säger Henrik Landelius, Sverigechef, NCC Building.

Projektet omfattar 124 bostadsrätter fördelade i fem punkthus med ett underliggande garage i tre våningar. Husen kommer att byggas i en terrass- konstruktion och ha sjöutsikt. Uppdraget är en totalentreprenad.

Tollare i Nacka ska bli en skärgårdsstad där närheten till naturen och vattnet tas till vara. Omkring 900 nya bostäder, förskolor, äldreboende och lokaler för handel, service och arbetsplatser ska finnas i området.

Planerad byggstart är i augusti 2017 och de nya bostäderna beräknas vara klara för inflyttning första halvåret 2020. Ordervärdet uppgår till 339 miljoner kronor och affären orderregistreras i andra kvartalet 2017 i affärsområdet Building.

Bonava var fram till sommaren 2016 en del av NCC, men är i dag ett helt fristående bolag.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tarpen i ny satsning – "mycket hårdare konkurrens nu"

Transaktioner Tarpen Nordic var tidiga in i dagens kanske hetaste segment – samhällsfastigheter. För snart två år sedan avyttrade Tarpen hela sitt bestånd – nu bygger man upp ett nytt, inom samma segment och med samma investerarklientel som tidigare. Grundaren Mark Butler berättar här om den nya satsningen och om vad bolaget är mest intresserat av framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY