Image

NCC förbereder mark för Ikea i Västerås

BYGG NCC Construction Sverige förbereder 200 000 kvadratmeter mark i Erikslund, väster om Västerås, dit Ikea i östra Västerås ska flyttas, och ett köpcenter för cirka 90 butiker. Uppdragsgivare är Ikea och Ikano. Ordern är värd 53,5 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Mars 2010

Ikea, som öppnade i Hälla i Västerås 1984, flyttar till ett dubbelt så stort varuhus i Erikslund. Här finns idag ett 40-tal butiker, så etableringen utvidgar ett befintligt handelsområde.

Markytan för det nya området är totalt 217 000 kvadratmeter. Hittills har sprängningsarbeten av stora mängder berg genomförts i området. NCC har nyligen påbörjat markarbetena.

- Trots den hårda vintern har vi påbörjat markarbetena och grävmaskinerna är igång. Väderförhållandena försvårar så klart vårt arbete men det går med rätt utrustning och maskiner, säger Jerry Myhrgren, affärschef på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

NCC anlägger 6 000 meter rör för vatten och avlopp i området, samt preparerar marken inför gjutning av husgrunder och källargarage. Man förbereder även mark för vägar och en parkering som med plats för 2 800 bilar.

Ikea uppför varuhuset och Ikano Retail bygger köpcentret.

Arbetet påbörjades i mitten av januari 2010 och beräknas vara klart december 2010. Totalt sysselsätts 25 personer varav tio är NCC-anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige