Image
Bild: NCC

NCC får Oslo-uppdrag värt nästan halv miljard

Bygg NCC Construction i Norge har av Profier fått i uppdrag att bygga Bekkestua-center och Bekkestua-syd i Bærum, utanför Oslo. Projektet som är en totalentreprenad beräknas stå klart i mars 2015 och orderregistreras i tredje kvartalet.
Publicerad den 13 September 2012
Bild: NCC
Bekkestua. Bilder: NCC. Bild: NCC
Bekkestua. Bilder: NCC.

Läget är centralt i Bekkestua med omedelbar närhet till kollektivtrafik. Ytan fördelas på 10 000 kvadratmeter bostadsyta fördelat på 77 lägenheter i Bekkestua Syd och 23 500 kvadratmeter kommersiell verksamhet och parkering i Bekkestua center.
- NCC har lång erfarenhet av att bygga och utveckla både bostäder och kommersiell verksamhet både öster och väster om Oslofjorden. Med detta uppdrag, i kombination med vårt köp av OKK Entreprenör tidigare i år, stärker vi vår position på den västra sidan, säger NCC Constructions regiondirektör Tommy Helgerud.

NCC har genom hela projektutvecklingsfasen arbetat tätt tillsammans med Profier, målet har varit att ta fram kostnadseffektiva lösningar med hög kvalitet där både boende, besökande och de som är anställda i köpcentrumet ska trivas. Miljökraven är högt ställda både under byggfasen och efter. Projektet byggs efter de norska byggreglerna TEK 10 som bland annat sätter höga krav på isolering och täthet. Byggprocessen genomförs i enlighet med NCC:s eget koncept ”Grön Byggarbetsplats”.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige