Image

NCC får bygguppdrag i Skellefteå

Bygg/Arkitektur NCC kommer tillsammans med Skellefteå kommun att bygga Floraskolan med plats för 1 000 elever. Ordervärdet uppgår till 240 miljoner kronor.
Publicerad den 27 Juni 2018
NCC bygger Floraskolan. Bild: MAF Arkitektkontor
NCC bygger Floraskolan.

– Skellefteå är en stad som växer och för att anpassa oss till framtiden behöver vi fler studieplatser. Nu bygger vi tillsammans med NCC en skola som bland annat är anpassad för att inspirerande och kreativa lärmiljöer, individualiserade undervisningsmetoder och digitala verktyg, säger Emma Sundelin, projektchef support och lokaler, Skellefteå kommun.

Skolan byggs på Morön i Skellefteå och kommer att rymma 1 000 elever från förskoleklass upp till årskurs nio. Skolan kommer att bli cirka 14 000 kvadratmeter stor och miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

NCC:s uppdrag är en generalentreprenad med utförande. Tomtytan på Morön där skolan ska byggas förbereds just nu, där har kommunen tidigare haft förråd och kommunala kontor och verkstäder.

– Efter sommaren börjar arbetet med grundläggning och uppförandet av skolans stomme. Det här är ett spännande projekt, bland annat har lärare varit med i utformandet av skolan vilket ger oss värdefull information när vi nu bygger den, säger Kurt Nyström, projektchef på NCC Building.

Skolan kommer stå klar i sin helhet när höstterminen startar 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige